PÁR SLOV K DANÉ SITUACI

26.03.2020 20:01

Drazí farníci, přátelé.

 

Prožíváme situaci, které moc nerozumíme, nikdy jsme nic podobného nezažili a možná máme i mnoho obav a nejistot, jak vše bude dál. Mnoho věcí je leckdy úplně jinak, než bývá normálně.

Přes všechno to, co se děje v tyto dny kolem nás, tak nikdy nezapomínejme, že jsme lidmi víry, které Bůh nikdy neopouští.

A přijměme i tento čas bez společného slavení Eucharistie a běžného farního života jako čas výzvy. Žít ze všech darů, které máme: společenství modlitby - zvlášť v rodinách, četbu Písma svatého a také skrze techniku 21. století společné slavení bohoslužeb skrze televizi, rozhlas, nebo internet.

 

Eucharistii sice slavím sám, ale v duchu s každým z vás obětuji vždy mši svatou na úmysly, které máte zapsané. Pokud byste ale rádi přijali Eucharistii, Tělo Páně, pak stačí mě zkontaktovat a domluvíme se na termínu, kdy bych vám Eucharistii přivezl a podal.

 

Modleme se v těchto dnech takové zvláštní prázdnoty za sebe navzájem, za naši zemi a celý svět, abychom zaslechli Hlas, kterému jsme už zapomněli naslouchat, který při tom ale stále tiše promlouvá.

Spojujme se každý večer ve 20. hodin v modlitbě růžence s celou církví a odevzdávejme Pánu, na přímluvu Panny Marie, všechny naše prosby, (na společný úmysl za zastavení pandemie koronaviru a za ochranu našich rodin).

 

Od úterý 17.3. se můžete zapojit do novény za zastavení epidemie koronaviru. V rámci novény jsme prožili slavnost sv. Josefa a závěrečný den novény vychází na slavnost Zvěstování Páně (25.3.)

Celý text novény najdete na webových stránkách Biskupství brněnského.

 

                                                                          V modlitbě P. Jiří Bradáč, farář

                                                                                  Mobil: 603 295 900

 

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode